Stránky

pondelok, 16. septembra 2013

Varíme s éterickými olejmi

Aromaterapeutické oleje a produkty prírodnej kozmetiky Nobilis Tilia je možné využiť aj v kuchyni. Kým dáme ryby na gril, môžeme ich potrieť pripraveným olejom, do ktorého sme pridali citrónovú silicu, silicu fenyklu, kôpru, grepu či limetky, dodajú rybe novú zaujímavú chuť.
Do jednej polievkovej lyžice oleja pridáme 1 kvapku vybranej silice, zmesou potrieme rybu a potom grilujeme obvyklým spôsobom. Mastné ryby ako makrely či slede sú veľmi chutné hlavne so silicami citrónu a limetky.


Citrónová platesa s mandľami
2 filety platesy, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, 3 kvapky citrónovej silice, 1 polievková lyžica mandľových vločiek, soľ a čierne korenie
Zmiešame olej so silicou, soľou a korením a potrieme ním filety po oboch stranách. Odsajeme prebytočný olej, pokryjeme mandľami a grilujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára