Stránky

streda 3. apríla 2013

Mamičky, spríjemnite si tehotenstvo

Vďaka prírodnej kozmetike je možné zharmonizovať celkový stav mamičiek a zmierniť ťažkosti, ktoré ich v období tehotenstva čakajú:

Masážny olej k ošetrovaniu strií
Zmiešame 30ml mandľového oleja a 20ml oleja z pšeničných klíčkov, pridáme: 5 kvapiek mandarínky, 5 kvapiek levandule, 5 kvapiek neroli

Masážna zmes pri psychickom vyčerpaní
Do 50ml panenského rastlinného oleja pridáme: 12 kvapiek mandarínky, 5 kvapiek citrónu, 5 kvapiek levandule
Barbora Nováková, Listy Aromaterpie, jeseň 2000


Ranná nevoľnosť
Máme obsiahlu evidenciu, že éterické oleje v difúzeri alebo v miske teplej vody umiestnenej vedľa lôžka majú významný účinok pri odstraňovaní nevoľnosti pri prebúdzaní, čo býva najčastejšia forma rannej nevoľnosti. Použite maximálne štyri kvapky nasledujúcich éterických olejov prírodnej kozmetiky: grep, citrón, mäta kučeravá, zázvor.
V prípade, že nastávajúca mamička prežíva prvý trimester v letnom období, nasledujúca zmes hydrolátov v spreji pomôže schladiť ovzdušie v miestnosti a rozptýliť pocit nevoľnosti v priebehu dňa: citrón 20%, grep 20%, lavandin 30%, mäta pieporná 10%, mandarínka 20%.
Zmes sa môže aplikovať rovno na tvár a krk, tak často ako je potrebné. Dve kvapky éterických olejov citrón či zázvor sa môžu inhalovať pri akútnom záchvate nevoľnosti priamo z vreckovky.

Omdlievanie
Keď Vám je na omdlenie, kvapnite 2 až 3 kvapky jedného z nasledujúcich éterických olejov na vreckovku a zhlboka inhalujte, opakujte až trikrát: levanduľa, geránium, citrón, bergamot.
Zmes aromatických vôd do rozprašovača: pomaranč 20%, neroli 20%, lavandin 30%, petitgrain 20%, kadidlo 10%.

Zadržovanie vody
Nasledujúce éterické oleje zmiešajte s 50ml rastlinného oleja z lieskových orieškov a polievkovú lyžicu tejto zmesi pridajte do kúpeľa: ružové drevo 5 kvapiek, santal 2 kvapky, cyprus 4 kvapky, neroli 2 kvapky, petitgrain 3 kvapky.
 Vivian Lunny, preklad Adéla Zrubecká, Listy Aromaterapie, zima 2001

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára